O‘QUVCHILAR VA OTA-ONALAR UCHUN PSIXOLOGIK MASLAHATNI TASHKIL ETISH MASALALARI - Tovboyev, Odil (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ma’lumki, psixologiya fani shaxsdagi psixik holatlar, psixik faktlar, psixikaning namoyon bo‘lishi va taraqqiyoti qonuniyatlarini o‘rganadi. Insonni taraqqiyotga boshlovchi to‘rt omil mavjud, ular irsiyat, muhit, ta’lim-tarbiya va shaxsning o‘z faolligi bo‘lib hisoblanadi.