“ASOSIY USULLAR” VA KOMBINATSIYALARNI SHAKLLANISH ASOSIDA KURASHCHILARNING PSIXOLOGIK TAYYORGARLIGINI OSHIRISH MODELI - Daminov, Ilxomjon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Zamonaviy fan psixologik tayyorgarlikning sport yutuqlariga sezilarli ta'sirini tan oladi. Psixologik barqarorlik, o'ziga ishonch, konsentratsiya - bularning barchasi sportchining musobaqalarda muvaffaqiyat qozonishida hal qiluvchi rol o'ynaydi. Shu munosabat bilan psixologik tayyorgarlikni oshirishning samarali usullarini ishlab chiqish murabbiy va sportchilar uchun nihoyatda dolzarb vazifaga aylanadi.