MAKTABGACHA YOSHDAGI ESHITISH QOBILIYATI CHEKLANGAN BOLALAR TALAFFUZINI KORREKSIYALASHDA YANGI AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Yunusov, Mirsaid (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
AKTdan ta'lim jarayonida, xususan, multimedia vositalaridan individual darslarda foydalanish bolalarning bilimga bo'lgan qiziqishini sezilarli darajada rag'batlantirishi, bolalarning og'zaki nutqini o'rganish va ulardan foydalanish motivatsiyasi, mzashg’ulot davomida samaradorlik va mahsuldorlikni saqlashi mumkin. Bundan tashqari, AKTdan foydalanish rivojlantiruvchi ta'lim texnologiyasi bilan yaxshi birlashtirilgan bo'lib, aqliy jarayonlarni rivojlantirishga, talaffuz ustidan o'zini boshqarish qobiliyatlariga qaratilgan turli mashqlardan foydalanishga imkon beradi.