O’YIN FAOLIYATI MAKTABGACHA YOSHDAGI AQLI ZAIF BOLALAR IJTIMOIY MOSLASHUVINING VOSITASI SIFATIDA - Djo'rayeva, Soxiba (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
O’yin texnologiyalari ta’lim jarayonida uzoq vaqtlardan beri qo’llaniladi. Bugungi kunda ular faqatgina boshlang’ich ta’lim sohasidagina keng qo’llanilmoqda. Mashg’ulotlarni o’yin shakli o’yin usullari va vaziyatlari yordamida tuzish, bolalarni bilish faoliyatining faollashishiga ko’maklashadi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi aqli zaif bolalarni o’yin faoliyati orqali maktab ta’limiga ijtimoiy moslashtirish masalalari haqida bayon etilgan.