TA’LIM JARAYONIDA IQTIDORLI O’QUVCHILAR BILAN ISHLASH DASTURLARINING AFZALLIKLARI - Rajabov, Orifjon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolada umumiy o’rta ta’lim maktablarida tahsil olayotgan iqtidorli o’quvchilarning ta’lim jarayonlarini tashkillashtirish va takomillashtirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, iqtidorli o’quvchilar uchun maxsus dasturlarning yaratilish tarixi, nazariyasi va tajribalari bayon etilgan. Bundan tashqari maqolada umumta’lim maktablari yuqori sinf iqtidorli o’quvchilari uchun jadallashtirilgan ta’lim tizimi asosida olib boriladigan dars va darsdan tashqari mashg’ulotlar uchun tavsiyalar ham berilgan.