Tarbiyachining nutqining jarangdorligi - Hamrayeva, E`zozxon (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ushbu maqolada tarbiyachi o‘z kasbining mohir ustasi bo‘lish uchun maxsus tayyorgarlik ko‘rishi, quyidagi shartlarga amal qilishi kerak: Pedagog yosh avlodni tarbiyalash uchun yuqori oliy ma’lumotli, saviyali, kerakli bilimlarni egallab, kerakli adabiyotlarni tanlay oladigan, ilmiy adabiyotlar bilan ishlay oladigan, ilg’or tajribali pedagoglarning tajribasini o‘rganib, o‘z ishiga tatbiq eta oladigan kishi bo‘lishi kerakligi aytib o`tiladi.