ТАЛАБА-ЁШЛАРДА СПОРТ-СОҒЛОМЛАШТИРИШ ИШЛАРИГА ҚИЗИҚИШНИ ТАРБИЯЛАШ - Shomirzayeva, Nasiba (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Республикамизда ўсиб келаётган ёш авлодни жисмоний тарбиялаш ва спорт тайёргарлигини ошириш учун улкан имкониятлар яратилган. Бу имкониятлардан ҳозирги пайтда зарур даражада фойдаланилаяпти дейиш қийин. Кузатишларга қараганда оммавий спорт-соғломлаштириш ишларига талабаларнинг 18-24% гача бўлган қисми қамраб олинган.