МИЛЛИЙ ВА УМУМИНСОНИЙ ҚАДРИЯТЛАР БОЛА ТАРБИЯСИДА - Saidov, Jur’at (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ушбу мақолада муаллиф миллий ва умуминсоний қадриятларнинг бола тарбиясидаги роли ва аҳамияти хақида фикр юритади. Ҳар бир халқнинг ўзига хос қадриятлари бўлгани каби умуминсоний қадриятлар ҳам борки уларни бола тарбиясида уйғунликда, чамбарчас боғликликда бола онгига сингдириб борилиши мақсадга лойиқлиги таъкидланган.