MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA STEAM IJODKORLIGI VA MUHANDISLIK KOʼNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Tojiyeva, Nozima (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2024)
Bugungi kunda maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodkorlik, muhandislik va ilmiy izlanish ko‘nikmalarini rivojlantirish jamiyat taraqqiyoti uchun muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqsadga erishish uchun STEAM yondashuvi tobora keng qo‘llanilmoqda. STEAM yondashuvi bolalarda tanqidiy fikrlash, ijodkorlik, muammoni hal qilish qobiliyati va jamoada ishlash kabi ko‘nikmalarni shakllantiradi. Ushbu maqolada Maktabgacha yoshdagi bolalarda STEAM ijodkorligi va muhandislik koʼnikmalarini rivojlantirish tahlil qilinadi.