ДЕЙКСИС ФЕНОМЕНИНИНГ ЛИНГВИСТИК ТАҲЛИЛИ - G'aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Мазкур мақолада дейксис феноменининг лингвистик таҳлили очиб берилган. Инглиз ва ўзбек тилларида локативлик категориясини ва уларнинг дейктик ҳодисаларини аниқ лисоний методлар асосида қиёсий таҳлил қилиш муҳим аҳамият касб этади.