O‘QUVCHILARNING JISMONIY TAYYORGARLIGINI OSHIRISHDA TO‘GARAK MASHG‘ULOTLARINING O‘RNI - Shomirzayeva, Nasiba (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Mamlakatimizning turli hududlarida jahon andozalariga mos muhtasham sportinshootlari barpo etilayotgani, o‘quvchi va talaba-yoshlar o‘rtasida uch bosqichdan ibo- rat «Umid nihollari», «Barkamol avlod» va «Universiada» sport o‘yinlarining tizimli tashkil etib borilayotgani o‘z samarasini bera boshladi ‒ O‘zbekiston vakil- larining Olimpiya o‘yinlari, Jahon chempionatlari, Osiyo o‘yinlari hamda halqaro musobaqalarda qo‘llari baland kela boshladi.