Maktabgacha yoshdagi bolalarga jismoniy tarbiyani o’rgatishda interfaol usullardan foydalanish: Maktabgacha yoshdagi bolalarga jismoniy tarbiyani o’rgatishda interfaol usullardan foydalanish - davronov, vosit (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Ushbu maqolada bolalar jismoniy tarbiyasini tashkil etishning turli shakllarida (mashg‘ulotlar, harakatli o‘yinlar, mustaqil harakat faoliyati va h.k.) tarbiyachining e’tibori fikrlaydigan, o‘z yosh imkoniyatlariga ko‘ra ongli harakat qiladigan, harakat ko‘nikmalarini muvaffaqiyat bilan egallaydigan, atrof-muhitda mo‘ljal ola biladigan, uchraydigan qiyinchiliklarni faol tarzda bartaraf etadigan, ijodiy izlanishga intiladigan bolani tarbiyalashga qaratiladi.