SPORT MASHG`ULOTI JARAYONIDA PEDAGOGIK VA PSIXOLOGIK MULOQATNING TUZILISHI VA MAZMUNI - Mamanazarova, Aziza (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Murabbiy sport musobaqasi paytida sportchiga buyruq berishi, o`tinib so`rashi, iltimos qilishi, gapga unatish, ko`nglini ko`tarish, dalil-isbotlar keltirish va boshqa shukabilar so`z vositasi bilan ta`sir ko`rsatish shakillaridir. Nutq murabbiyning kommunikativ ta`sir ko`rsatish va kuchli irodani vujudga keltirish vositasi bo`lib xizmat qiladi, chunki so`zlab turgan murabbiyning nutqida uning hissiyoti, intilishlari, bilimi, siyosiy ongi aks etadi.