Jismoniy tarbiya: Mashg’ulot - Eshboyev, Numon (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Annotatsiya: Bu maqolada uloq-ko’pkari milliy xalq o’yinlari sifatida e’tirof etilib, uning o’ziga xosligi, ananalar xalq o’yinlarida “ Navroz” va sayillarda o’tkaziladigan. Bu o’yinning yoshlar tarbiyasida tutgan o’rni, yoshlarni vatanparvarlik, chapdastlik, or-nomus, halolik jihatlarini yoshlarimiz tarbiyasida muhim ahamiyat kasb etadi.