JISMONIY MADANIYATNING INSON KOMILLIGINI O’STIRIShDAGI ROLI - nurmatov, eldor (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Annotatsiya. Ushbu maqola jismoniy madaniyat tushunchasining xususiyatlari va mazmunini ochib berishga qaratilgan ma’lumotlarni o’z ichiga qamrab olgan. Muallif tomonidan jismoniy madaniyatning barkamol inson tarbiyasidagi o’rni va ahamiyati yoritilgan. Komil inson tarbiyasi bo’yicha taklif etilgan zamonaviy metodlar samaradorligi ochib berilgan.