НЕМИС ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИДА ТЎҚИМАЧИЛИККА ДОИР ТЕРМИНЛАРНИНГ ТУЗИЛИШИ ВА СЕМАНТИК ТАҲЛИЛИ: А. И. Авлакулов катта ўқитувчи Тошкент тўқимачилик ва енгил саноат институти Г. Н. Мусаева ўқитувчи Ўзбекистон Давлат Жахон Тиллари Университети - Дустова, Умида (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2022)
Аннотация. Мазкур мақолада тўқимачиликка доир терминларининг тил лексик тизимидаги ўрнини аниқлаш, семантик-структур тузилишини тадқиқ қилиш, улардаги вариантлилик, маънодошлик, кўпмаънолилик муносабатларига ойдинлик киритиш талқин қилинади.