АБДУЛЛА ҚОДИРИЙНИНГ “ЎТКАН КУНЛАР” РОМАНИДАГИ ПОЭТИКАСИНИ РУСЧА ТАРЖИМАЛАРДАГИ ИНЪИКОСИ - Сайдалиев, Тулкин (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2021)
Мақолада Абдулла Қодирийнинг «Ўткан кунлар» романидан олинган аслият парчаси мутаржимлар Л. Бать ва М. Сафаровнинг русча таржималари билан чоғиштирилиб, унда ижодкорнинг поэтикаси ва бадиий маҳорати қай даражада инъикос топганлиги тўғрисида фикр билдирилган.